Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bolero pro Tahara a Svobodný lid

 

    bolero ravel azal belkadi
 
 
motif berbère tria g"Boléro pro  Tahara a Svobodný lid", je velice krásným představením, ve kterém se snoubí taneční kroky ruských hvězd Mariahy Allash, Farukha Ruzimatova a francouzského tanečníka Pierra Alaina Pereze. Choreographii vytvořil Nikolaï Androsov, dekoraci Gaël Abegg-Gauthey podle návrhu Pascala Martineau. Představení doprovází božský baryton kabylského zpěváka a malíře Azala Belkadiho, ve velkolepém Boleru Maurice Ravela.
Grandiozní představení je v berberských barvách, na bázi lidských
a univerzálních hodnot bratrství, lásky a míru.
Kostýmy, šperky, tetování, účesy, zpěv, všechno je autenticky kabylské. 
Co se týká dekoru z 50.let, byl převzat z výšin pohoří Djurdjura.
 
Tahar je charismatický Kabyl a Michel je velkorysý muž svědomí . 
Tahar a Michel kráčí často v noci po horách, kde potkávají jeden druhého. Tam objevují kdo jsou, rozumějí si, respektují se a stávají se bratry, přáteli. Mimo pole nespravedlnosti a normálního světa lidí, tyto dvě lidské bytosti, svobodné a čisté, byly pravděpodobně již lidmi zítřka. 
Tak by to mělo být.
 
 
Bolero  Maurice Ravela přesahuje příběh, hlas Azala Belkadiho nás okouzluje, taneční hvězdy předvádějí jejich velké taneční umění.
Ve své harmonii je Bolero pro Tahara a Svobodný lid výkřikem naděje, univerzální hymnou Tahara a Michela, projevem humanity a velkého přátelství.


      Toto představení se mělo konat jako jediné v České republice v dubnu 2013 divadle Hybernia v rámci 33.výročí Berberského jara. Z nedostatku financí se ale nemohlo uskutečnit.